Programele si jocurile Android pentru copii vor avea un alt PlayStore

“Designet for Families” va fi amprenta aplicatiilor si jocurilor pentru cei mici in Google PlayStore. Astfel, o intreaga versiune de PlayStore destinata copiilor va fi lansata in doar cateva saptamani. Se cauta bineinteles si developperi care sa se ocupe de acest proiect si sa contribuie activ trimitand aplicatiile dorite, care sa corespunda din punct de vedere al reclamelor introduse in aplicatie dar si a contentului in sine.

Astfel, Google va afisa aceste aplicatii adresate in special copiilor intr-un mod pe care familiile si parintii il vor gasi mult mai benefic si mai calitativ. Este inca neclar rezultatul final al acestui proiect, insa Google spune ca vor fii 6 mari categorii, dupa cum urmeaza: Actiune si Aventura, Jocuri inteligente, Creativitate, Educatie, Muzica si Video si Pretend Play. Actuala sectiune “Family Games” o sa dispara cu totul in 2015.

Google tot ameninta ca va oferi versiuni pentru copii pentru actualele servicii inca de anul trecut, iar in Februarie compania a lansat versiunea pentru copii a aplicatiei Youtube pentru Android si iOS.

Aplicatiile pentru copii vor avea niste cerinte si niste reguli foarte stricte, asa cum era si de asteptat. Aplicatiile trebuie sa se incadreze in standardul ESRB din punct de vedere al contentului, fara violenta, nuditate, droguri sau jocuri de noroc. De asemenea, si reclamele vor fi limitate si atent supravegheate de cei de la Google. Nu vor exista reclame in aplicatii bazate pe interese si trebuie sa se distinga foarte clar de restul contentului, sa nu induca in eroare. Se va limita la o singura reclama / pagina in aceste aplicatii pentru copii fara posibilitatea de a folosi “ad walls”, acele genuri de reclame ce te forteaza sa interactionezi cu ele.

Ramane de vazut cum va fi implementat acest Play Store pentru cei mici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.