Papa Francis a vandut iPAD-ul cu 35.000 de euro la licitatie

Atunci cand vine vorba despre produsele Apple, calitatea nu este niciodata pusa la indoiala. Pana si Papa Francis, stalpul de baza al Bisericii Catolice foloseste produsele lor de care de altfel, este foarte multumit.

Cat ai fi dispus sa platesti pentru un iPad Second Hand? Cunosc oameni care recent si-au cumparat exact iPad second hand, insa nu a platit nici pe departe suma de 35.000$ pentru el. E drept, vanzatorul acestui iPad nu era Papa Francis.

Da, vechiul iPad al Papei a fost scos la licitatie si s-a vandut cu fabuloasa suma de 35.000 de dolari. Banii vor fii bineinteles donati unei scoli sarace din Uruguay, de altfel tara gazda pentru aceasta licitatie. Multi or sa intrebe cum naiba a ajuns iPad-ul tocmai la Montevideo? Ei bine, Papa Francis l-a daruit nu demult preotului Gonzalo Aemilius, care citeaza cuvintele Papei in momentul incredintarii iPad-ului “Poti face cateva fapte bune cu el”.

Mai departe, iPad-ul a fost donat de catre Aemilius liceului Francisco de Paysandu, localizat la vreo 370 de km de Montevideo iar acestia au incercat sa il vanda fara succes prin casele de licitatii Christine and Sotheby.

Casa de licitatii Castells a fost cea care a reusit sa vanda iPad-ul, castigatorul fiind un licitator prin telefon al carui nume nu a putut fii publicat. Cei de la Castells au afisat produsul cu inscriptia “His Holiness Francisco. Servizio Internet Vatican, March 2013” si drept dovada a autenticitatii sale venea cu un certificat semnat de secretarul Papei, Fabian Pedacchio Leaniz.

Astfel, fostul iPAD al Papei Francis se alatura obiectelor Apple vandute la licitatie cu sume ridicole, dupa ce in octombrie unul dintre primele calculatoare Apple s-a vandut contra sumei de 905.000$. in 2013, Apple a mai vandut la o licitatie in Germania un Apple – 1 complet functional contra sumei de 671.000$, depasind recordul de 640.000$ stabilit anterior pentru un astfel de calculator.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.