Magazine magazine

De cand au aparut hipermarketurile, cel putin in Romania, au mers pe principiul pacalirii clientului. Hipermarketurile pacalesc clientii incepand cu preturile afisate necorespunzator la raft si terminand cu pacaleala de la casa de marcat. Nu cred ca doar mie mi s-a intamplat sa vad la raft un pret care sa bata cu codul de bare de pe produs si la casa sa mi se ceara alt pret. Ei dau vina pe neconcordanta intre departamentele interne, insa stim cu totii ca multi vad, putini observat si mult mai putini sunt cei care fac gura atunci cand sunt calcati in picioare. Sa nu mai povestim despre preturile umflate cu pompa inainte de sarbatori, despre ofertele care de fapt sunt niste pacaleli si asa mai departe.

Am deschis acest subiect al magazinelor pentru ca in urma cu vreo luna am cumparat un prosop pentru la serviciu de la un hipermarket din Severin. M-am uitat atent la preturi si mi s-au parut cam mari, erau undeva la 16 – 40 de lei pentru un prosop de nici 100cm lungime. Am cumparat unul cu 16 lei, ca si calitate a fost destul de ok, insa am gasit pe net la jumatate de pret. Na-ti-o franta ca ti-am dres-o… Facui afacere, nu gluma… Adaosurile de peste 100% nu sunt tehnici tocmai straine magazinelor de orice fel, nu doar hipermarketurilor. Vezi aici cat costa un prosop despre care discut si nu uitati ca cei care le vand online sunt tot magazin, deci au si ei adaosul lor.

Am ajuns la concluzia ca nu mai merita sa cumperi absolut nimic de la magazinele fizice din oras. Toate merg pe aceasta regula nesimtita a pacalelilor. Poate ca am trai si noi putin mai bine daca puhavii cu hipermarketuri nu ar mai baga adaosuri de 150%… Lacomia intr-o tara saraca nu reuseste sa faca altceva de cat sa saraceasca si mai mult romanul de rand, saracul care se scormoneste un buzunar pentru 16 lei sa cumpere un prosop cand de fapt el costa 4-5 lei la poarta fabricii. Cred ca nu vom reusi niciodata sa scapam de aceasta mentalitate nesimtita si plina de egoism.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.