Sunt desktopurile brand o corvoada? In special SFF-urile

In primul rand haideti sa lamurim ce inseamna desktop brand si ce inseamna SFF. Desktopul brand este acea unitate pc fabricata industrial de o fabrica precum DELL, HP, Lenovo. Sunt acele sisteme mult mai inchegate fata de chinezariile disponibile pe piata de componente pc. SFF-urile sunt acele unitati brand “small form factor”, de dimensiuni foarte mici pe care de obicei le veti gasi in banci si in mediul business in general: farmacii, spitale, cabinete medicale, firme private. Aceste SFF-uri consuma foarte putina energie si au un zgomot foarte redus.

O forma ciudata, mai mica fata de normal sau sistemele de aranjare inauntrul carcase pot sa fie de multe ori o problema, asa ca haideti sa vedem care sunt avantajele si dezavantajelor acestor calculatoare brand sau brand SFF.

Avantaje:

  • Forma destul de mica iti permite sa le asezi in spatii destul de limitate
  • Consumul redus de energie te ajuta sa faci economie
  • Nivelul scazut de zgomot, aprope inexistent
  • Totul in interior se fixeaza prin cleme si sisteme de prindere ce nu necesita suruburi
  • Calitate de constructie 100%
  • Fiabilitatea – ani de zile de functionat zilnic, ore intregi fara sa se defecteze absolut nimic la ele.

Dezavantaje:

  • Forma ciudata te pune in dificultate atunci cand ai nevoie de exemplu de o sursa sau placa de baza. Va trebui sa cauti una exact pentru modelul respectiv. Am trecut prin asemenea dificultati si stiu ce zic.
  • Pretul este putin mai mare fata de un pc facut pe componente, insa primesti in schimb garantia unui lucru de calitate. Eu zic ca se compenseaza. Acestea sunt singurele dezavantaje pe care le pot gasi la aceste calculatoare brand sau SFF.

Desktopurile brand sunt o corvoada numai atunci cand se defeceaza, insa calitatea de multe ori isi spune cuvantul si se vor defecta mult mai greu de cat chinezariile de e piata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.