Cele mai intalnite defectiuni la pc-urile second hand

Calculatoarele au un mare defect: raman in urma ca si peformanta pe masura ce avansam ca si societate. Din fericire, tehnologia nu sta in loc si din aceasta cauza reusim sa avem performanta din ce in ce mai mare pe toate palierele.

Calculatoarele nu au valoare. Pe masura ce trece timpul incep incet incet sa devina inutile. De exemplu astazi daca cumpar un desktop cu 3000 de lei, peste 5 ani abia daca o sa il pot vinde cu 500 de lei. Cea mai proasta investitie in tehnologie se face, asa ca daca vreodata aveti de gand sa va cumparati un calculator, cumparati unul care sa corespunda jobului caruia vreti sa il supuneti.

Repar pc-uri second hand de ani buni, pe la amici si cam atat. Nu am lucrat in domeniu pentru ca nu am rabdare iar romanii nu sunt genul de oameni care sa inteleaga asa simplu de ce placa video integrata nu mai merge si de ce e nevoie de o placa video dedicata in acest caz. Romanul vrea sa carpeasca un calculator care se defecteaza 10 ani la rand daca se poate, insa nu intelege faptul ca tehnologia se degradeaza constant si va veni un moment cand nu va mai avea ce carpi. La ce mai poti folosi in Pentium 2 in ziua de azi de exemplu, atunci cand Facebook si Youtube fac mutre la dual core?

O sa insir mai jos cele mai dese intalnite defectiuni la pc-urile second hand cu care m-am pricopsit pe cap:

  • Sursa defecta – chinezarii ieftine – o sursa nu are voie sa aiba sub 1 kg ca si greutate
  • Placa video arsa
  • Ramii cedeaza – e destul de greu sa ai pretentii la DDR1 sa tina 20 de ani, nu?
  • Setari gresite la BIOS
  • Condensatori umflati

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.