Transforma orice monitor intr-un pc cu Asus Chromebit

Gama Chromebook o sa primeasca noi dispozitive destul de curad datorita colaborarii cu firma chinezeasca Haier&Hisense, insa asteptam si cateva gadgeturi inovative fabricate de cei de la Asus. Asus Chromebook Flip este un Chromebook construit i totalitate din metal si va fi vandut cu aproximativ 249$ in primavara acestui an. Are un ecran de 10.1 inch IPS – Touchscreen si va fi genul de dispozitiv “flip” pentru a-ti oferi o experienta de utilizare mult mai placuta atunci cad vrei sa te joci sau sa folosesti diverse aplicatii pentru tablete. Chromebook Flip va cantari putin peste 500 de grame, va avea un procesor Rockchip 3288 insotit de 2 gb RAM si 16 GB eMMC. Bineinteles ca este versiunea de baza iar pentru cateva sute de dolari in plus veti gasi in magazine si versiunea quad core cu SSD.

461513-asus-chromebit

Cel mai interesant gadget va fi insa Asus Chromebit, un simplu stick ce va reusi sa iti transforme monitorul intr-un veritabil desktop. Pretul este unul destul de bun pentru un asemenea gadget: ~ 100$. Acest dispozitiv este planificat pentru lansare in vara acestuyi an si va folosi acelasi procesor ca si Chromebook Flip, respectiv Rockchip 3288 cu 2 gb RAM si 16 GB memorie eMMC. Surpriza vine din partea graficii, acest stick va dispune de un ARM Mali 760 quad – core GPU. Bineinteles va suporta USB 2.0 si HDMI, Bluetooth 4 si WiFi 802.11ac 2.4 si 5 Ghz.

461515-haier-chromebook

Astazi apar pe piata Haier Chromebook 11 si Hase Chromebook. Acestea vor fi vandute prin intermediul site-ului Amazon cu un pret de 149$. Haier Chromebook 11 are un display de 11.6 inch si foloseste RockChip 3288 cu 2 gb RAM si 16 GB eMMC pentru stocare si un ARM Mali 760 quad – core GPU. Vine cu USB 2.0 standard, Bluetooth 4.0, WiFi si atentie, o baterie cu o autonomie de 10 ore. Hase Chromebook este similar din toate punctele de vedere cu Haier Chromebook 11, insa doar durata de viata a bateriei difera, discutam aici de doar 8.5 ore.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.