Review tehnic Asus X453m

Asus X453m este un laptop de 14 inch care nu promite prea multe. Are calitati, are defecte exact ca orice alt laptop. De apreciat insa, il vor aprecia doar oamenii care il vor cumpara exact pentru taskuri elementare de zi cu zi. Fara jocuri fancy, fara video rendering, fara operatiuni sofisitcate de editare foto. Asus X453m este un laptop strict pentru e-mail, editare de text, putin Youtube, internet si cam atat.

Procesorul este un Intel Celeron N2830 la 2.16 Ghz cu Turbo Boost de pana la 2.41 Ghz. Isi face treaba fara probleme ruland clipuri de pana la 4k. Youtube 1080p merge perfect. Placa video este Intel si ofera doar 64 Mb dedicat, restul este shared. Are un port USB 3.0 si unul 2.0, HDMI si port VGA. Imi plac laptopurile care ofera multiple solutii pentru iesirea video, nu te tin legat doar la HDMI sau doar la VGA.

Bateria este foarte buna, tine undeva intre 4 si 7 ore, in functie de cat de intens il folosesti. Desi l-am cumparat second hand, nu este un laptop uzat. Biosul dateaza din decembrie 2014, asa ca nu are mai mult de 4 luni vechime. Sunt foarte incantat de aceasta baterie.

Ca si aspecte negative, trebuie sa amintesc aici tastatura care pare de jucarie. Flexeaza dar isi face treaba. Vorba aia, la cati bani costa nu te mai uiti si la calitate… Nou laptopul acesta este printre cele mai ieftine de pe piata si nu sare de 1200 – 1300 de lei.

Nu imi place faptul ca nu poti sa il desfaci ca sa umblii cu usurinta la componente. Daca vrei sa te uiti in interior trebuie sa desfaci vreo 10 suruburi apoi cu siguranta o vei lasa balta si te vei duce la un centru autorizat in reparatii pentru a te ajuta cu ceva upgrade. Risti sa il spargi in mii de bucati atunci cand incerci sa desprinzi capacul din cleme.

Display-ul este slab calitativ si nu e de mirare. Cel mai ieftin laptop de pe piata nu poate sa fie si calitiativ, insa nu va imaginati ca este inutilizabil. Cei care sunt pretentiosi sa isi cumpere MacBook si cu asta basta. Pentru mine este suficient.

WiFi merge bine, are semnal, incarcatorul este genial. Seamana cu un incarcator de telefon mai de graba, se vede ca Asus X453m a fost gandit pentru mobilitate.

Per total Asus X453m este un laptop care merita banii numai daca il gasesti second hand. Daca il vei cumpara nou cu 1200 de lei o sa iti para rau. Exista laptopuri pe la 1500 mult mai calitative desi spesc sunt asemanatoare. Inafara de calitatea de constructie slaba nu am nimic de reprosat. Asus X453m arata bine, ofera mobilitate si isi face treaba cu brio atunci cand il pui sa rezolve taskuri elementare.

One Response

  1. Silvian Jan 28, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.