Ideea de second hand. Despre dezavantajele calculatoarelor second hand

Daca in articolul anterior am discutat despre avantajele calculatoarele second hand, respectiv pretul si garantia, in acest articol vom discuta despre dezavantaje. Din punct de vedere al spiritului critic, exista intotdeauna mai multe dezavantaje de cat avantaje, indiferent de natura obietului analizat. Cel mai simplu este sa gasesti not in papura atunci cand ai o atentie la detalii destul de sporita. Acestea fiind spuse, sa trecem la analizat. Dezavantajele calculatoarelor second hand sunt: Uzura si Incompatibilitatea pieselor.

  • Uzura este factorul care determina un obiect electronic sa cedeze. Dupa cum stim, nimic nu tine o vesnicie iar odata cu trecerea timpului, totul se uzeaza. Obiectele electronice, incluziv calculatoarele, sunt concepute pentru un anumit numar de ore de functionare. Aceste ore de functionare sunt de obicei acoperite de cei 2 ani de garantie. Din aceasta cauza, calculatoarele second hand au cel putin 3 – 5 ani vechime si sunt destul de uzate. Daca optati pentru calculatoare second hand nu va mirati ca cedeaza dupa scurta vreme. Componente precum sursa ori placa video sunt destul de vulerabile.
  • Incompatibilitatea pieselor este o realitate cu care te confrunti numai atunci cand calculatorul tau second hand cedeaza si numai daca este vorba despre ceva brand gen HP, IBM, DELL, Fujitsu Siemens. Eu de exemplu am avut la serviciu probleme de compatibilitate cu o sursa pentru un sistem Fujitsu Siemens P9615. S-a ars sursa in urma unei tensiuni si este destul de dificil sa gasesc una care sa aiba cablurile pentru alimentarea de 24 si cea de 4 pini la fel de lunga. Esti nevoit sa restrangi optiunile, si asta este un dezavantaj foarte mare si cunoscut al sistemelor brand. Nu poti pune orice componenta in carcasa deoarece ori nu are loc, ori are nevoie de adaptare.

Acestea sunt doua dintre cele mai mari dezavantaje ale calculatoarelor second hand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.