Merita banii TP Link WN727N ? Eu zic ca DA

Tp Link Wn727n este un receptor wireless pentru internet pe usb. Saptamana trecuta, dupa ce un soarece s-a curentat in interiorul unitatii mele, s-a produs un scurt circuit pe placa de baza iar placa de retea integrata a inceput sa se comporte bizar. Unitatea este Fujitsu Esprimo E5615, un SFF din pacate. Spun din pacate pentru ca mi-a fost aproape imposibil sa gasesc pentru el o placa de retea PCI sau PCIe capabila sa intre in carcasa. Am gasit una pe internet si costa vreo 80 de lei fara transport. Cam mult dupa parerea mea asa ca am ales o placa de retea wireless. Noroc ca aveam router in locatie, altfel beleam trefla…

Am cumparat un TP Link WN727N cu 40 de lei de la Carrefour la reducere de la 50. Dupa ce am citit pe Emag cate chestii despre el, m-am dus sa il cumpar. Acum, revin cu concluziile dupa o saptamana de folosire cate 16 ore pe zi.

PRO

  • Este stabil, nu sunt probleme de functionare.
  • Viteza e buna, pe el scrie 150 mb/s, dar nu am eu retea locala cu atata snaga, nu sesizez diferenta intre wire si wireless.
  • Designul placut, culoare frumoasa. Nu stiu pentru cati conteaza insa pentru mine a contat. Am avut de ales intre mai multe modele de pe raft si l-am ales pe acesta intr-un final din cauza culorii si a designului.
  • Vine cu un prelungitor USB destul de generos. Cei care au unitatile puse in locuri incomode cu siguranta il vor gasi folositor.

CONTRA

  • Windows 7 nu il recunoaste. Daca vrei sa il folosesti pentru un pc neconectat la internet (asta cred ca e si ideea), o sa ai nevoie de acel CD de instalare cu care vine la pachet. Daca nu ai unitate DVD-Rom ai belit din nou trefla, caci trebuie sa il descarci driverul de pe alt pc conectat la internet, sa il pui pe un stick usb apoi sa il instalezi in pc-ul cu pricina. (Solutia aleasa de mine de altfel).
  • La 4 metri de router are 4 linii de semnal in loc de 4. E drept, si routerul este o petarda ieftina, insa asta nu scuza liniuta in minus, e ditamai stikul frate, au loc sa bage tehnologie in el…Dar plm, 40 de lei dai 40 de lei tine, bine ca functioneaza totusi la banii astia. Ne resemnam.
  • Capacul cu care vine pentru portul usb nu se poate atasa “in spinarea” lui, sau in capatul diametral opus, astfel risti sa il pierzi. Eu sunt atent la acest detaliu pentru ca am obiceiul sa pierd stikuri in sine, ce sa mai zic de capace???

In concluzie, Tp Link WN72N este o solutie eficienta si atat. Sa nu aveti asteptari de strabatere a 4 pereti sau de a capta unde extraterestre din cosmos, chestii de-astea… Nu va face absolut nimic in plus fata de semnal decent wifi la o distanta de maxim 5 metri de router. Si eu inca il folosesc intr-un mediu cam inert din punct de vedere al interferentelor… Am un singur router in incinta… Pentru mine e o solutie functionala deocamdata. Daca ceva se va schimba ramane sa anunt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.