Televizoarele curbate sunt inutile

La CES 2015 au fost mai multe televizoare 4k ca niciodata. Se pare ca acest trend al claritatii incepe sa devina un standard pe care cu totii il anticipam anii trecuti, cand isi faceau aparitia primele televizoare 4K. Pe langa acestea, de 3 ani de zile tot apar televizoare curbate pe la aceste expozitii. Adevarul este ca arata formidabil, sunt ceva inovator in ceea ce priveste designul, insa ca ai functionalitate nu aduc nimic in plus. Din acest motiv pe numesc inutile. Din punctul meu de vedere costa multi bani si nu vad motivul pentru care cineva ar fi dispus sa plateasca extra pentru a le avea in casa.

Daca televizoarele curbate isi plastreaza culorile atunci cand se schimba unghiul de vizualizare, la fel se intampla si cu ecranele IPS si OLED. Daca panourile curbate iti dau senzatia de adancime, la fel fac si panourile 3D. Dupa cate putem vedea, nu prea ies cu nimic in evidenta panourile curbate.

Standardul nu va ajunge niciodata la un panou care nu ofera nimic in plus, asa ca 4k vad un standard de urmat, intucat site-uri precum Netflix si Amazon au inceput sa ofere content pentru aceste panouri, chiar daca majoritatea monitoarelor actuale sunt 1080p si sub.

Ramane la aprecierea fiecaruia daca isi doreste un televizor curbat sau nu, insa trendul momentului se axeaza pe dimensiune si pe calitate. Daca exista persoane interesate de un Tv care incepe sa ocupe din nou spatiu, cu siguranta nu sunt multi. Atunci cand oamenii apreciaza inovatia, o cer. Atata timp cat in piata nu prea exista cerere pentru panouri curbate, inclin sa le consider un esec tehnologic sau pur si simplu o optiune atunci cand vrei sa fii putin mai excentric. Personal, nu cunosc pe nimeni care sa aiba un asemenea TV si nici nu cred ca se va schimba proportia in anii urmatori.

One Response

  1. Marius Mar 14, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.