Merita banii noul MacBook?

Nu e de mirare faptul ca noul MacBook arata atat de bine. Au reusit sa il aduca la 13.1 mm grosime si la sub 1 kg ca si greutate, insa costa 1299$. Ma refer la modelul de baza, caci modelul cu un procesor Core M mai rapid si SSD mai mare costa 1599$. Acuma, daca ne uitam putin pe piata, MacBook Air de 11 inch costa 899$, cele de 13 inch costa 999$, in timp ce MacBook Air, cel mai puternic MacBook cu display Retina de pe piata incepe cu un pret tot de 1299$. Asadar, merita banii modelul MacBook de 12 inch? Ca pana la urma toate se rezuma la bani daca stam putin sa analizam situatia.

Intrebarea de baza care se impune este daca avem nevoie de acest laptop pentru a-l transporta, sau pentru performanta? Este MacBook mai util fata de iPad daca ne referim la o solutie mobila? Ei bine, comparativ cu MacBook Pro Retina, 1 gk fata de 2.5 este in avantajul MacBook. E mult mai simplu de transportat si de folosit atunci cand esti in criza de timp.

Cat despre performanta, ai nevoie de Mac daca lucrezi in Photoshop, video in Premier, ai nevoie de Mac pentru o buna gestionare a mailurilor. E drept, MacBook Pro este mai rapid in asemenea taskuri de cat noul MacBook de 12 inch, insa ce este Pro trebuie sa ramana in sfera Pro, adica la job, la serviciu. Noul MacBook se adreseaza celor care au nevoie de MOBILITATE. Asta este ideea comprimarii componentelor si scaderea in dimensiuni, greutate. Nu are display Retina, insa se va descurca cu taskurile de zi cu zi demne de un adevarat Mac.

Ramane la aprecierea fiecaruia daca merita MacBoook -ul banii sau nu, insa cu siguranta cei care se vor hotara sa il cumpere nu vor avea motive sa fie dezamagiti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.