Noul MacBook fara porturi

Pentru multi ani la rand, MacBook Air a fost laptopul perfect: subtire, impecabil finisat, usor de transportat, look business si nu numai. Aproape ca atingea perfectiunea, insa cei de la Apple au dus MacBook la nivelul urmator prin lansarea noii generatii de 12 inch numita simplu “MacBook”… Nu-i mai zice nici “Air”.

Astfel, noul MacBook vine cu cel mai subtire forma de pe piata, chiar cu 24% mai subtire fata de varianta anterioara Air. Au reusit aceasta performanta prin renuntarea la porturi. Da, MacBook-ul de 12 inch lansat ieri nu mai are port Thunderbolt, nu mai are slot pentru SD Card, nu mai are nici macar jack pentru o mufa de alimentare… Singurul port cu care vine este un USB tip C si, daca putem considera jackul audio un port, putem bifa doua porturi.

Noul MacBook are 2lbs creutate (0.9kg) si o grosime de 13.1mm, un display Retina cu o rezolutie de 2304 x 1440. Tastatura este schimbata, se bazeaza pe “Mecanismul Fluture” in ceea ce priveste tastele. Touch pad-ul este acoperit cu sticla la fel ca la variantele precedente, insa la noul MacBook exista si 4 senzori sub acest touchpad care vor reda mult mai bine senzatia de atingere. A fost introdus si “Taping Engine” intalnit la ceasurile Apple Watch.

In ceea ce priveste bateria, se estimeaza 9 ore de functionare butonand pe internat sau 10 ore de functionare daca rulezi filme. E destul de greu sa scoti mai mult de la el tinand cont cat este de subtire.

Ca tot discutam de acel port USB 3.1, haideti sa trecem in revista avantajele lui. In primul rand, a contribuit la design. Daca nu foloseau acest port, MacBook-ul nu ar fi putut fi redus ca dimensiune la 13.1mm. Acest port poate sa livreze energie in jurul a 100w, 10Gbps tara de transfer adica de doua ori cat USB 3. Adio cablu de alimentare, cablu HDMI, cablu VGA, Displayport sau Thunderbolt.

La vanzare o sa apara dupa data de 10 aprilie, pe la 1300$ pentru un model cu procesor de 1.1 GHz dual core, 8 gb ram, 256 gb ssd, si 1600$ pentru modelul cu procesor dual core de 1.2 ghz si ssd de 512 gb.

macbook-screen-100572485-large macbook-trackpad-100572484-large

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.