Frumusete sau sanatate?

Romania este tara oamenilor cu prejudecati. Intotdeauna am fost cei care au aratat cu degetul spre defectele celor din jur si niciodata nu am inteles de ce procedam in acest mod. Probabil totul pleaca de la educatie. Atata timp cat cei mici sunt educati de niste parinti manelisti, in casa carora se aude numai “bani”, “valoare” “cel mai frumos”, “cel mai bengos”, nu au cum sa devina niste oameni modesti si cu bun simt. Manelele sunt o muzica creata de niste tigani pe care tanara societate o venereaza mai ceva ca pe Hristos. O fi bine sau nu? Pornind de la acest exemplu, trecem in sfera televiziunilor. Pe micile ecrane nu mai exista altceva inafara de Capatos, Madalin Ionescu, Tonciu, Buruiana, Crudu, Mireasa pentru fiul meu, Nora pentru mama si multe astfel de emisiuni dedicate oamenilor “inteligenti”… Cum sa mai fi tu modest si sa intelegi defectul unui om atata timp cat vezi la Tv exemple negative mereu? Cand vezi ca la tv se face misto de cel urat si se cultiva cultul frumosului? Practic, la tv se transmite ca trebuie sa arati bine ca sa reusesti in viata, trebuie sa fii smecher si sa nu muncesti pentru bani putini, daca e posibil sa muncesti pe mii de euro direct, dar nu prea mult… Munca e pentru tractoare cica…

Am facut aceasta mica paranteza pentru ca zilele trecute am observat cum la scoala, cateva colege de clasa necajau pe alta cu ochelari, spunandu-i ca este urata datorita acestora. De cand oamenii cu ochelari sunt mai urati? Pai maine poimaine aflam ca sunt oribili si cei care poarta ceas sau cine stie ce bazaconie… De unde prostia asta domne’? Si mai ales in randul elevilor si mai ales intr-o scoala care cica ar trebui sa educe? Dar in fine, sa nu ne mai indignam… Cu totii suntem vinovati pentru modul in care tara asta a decazut pe toate palierele. Cele care sufera din cauza prostiei altora si doresc sa isi schimbe putin look-ul creat de niste ochelari inestetici, pot sa se intereseze de rame ochelari femei pret. Nu stiu cat vor ajuta si aceste rame, insa de ochelari avem nevoie, mai ales copiii care sunt in crestere si isi pot corecta vederea inca din scoala.

Din pacate asta e tara, mentalitati de oameni stupizi si o sanatate care ni se frange in doua inca de la cele mai fragede varste. Suntem marginalizati daca indraznim sa fim bolnavi si asta nu e semnul unei tari care cica vrea sa se mai faca si bine vreodata. Din punctul meu de vedere oamenii au ajuns prea josnici pentru a mai putea fi educati. Atata timp cat parintii sunt de 2 bani, nu poti sa ai niste copii cu gene superioare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.