De maine…

Cred ca toata lumea a avut cel putin un moment in viata cand a rostit “de maine…” ma las de fumat, ma apuc de sala, de dat burta jos, nu mai beau, imi gasesc un job mai bun si asa mai departe… Cred ca amanarea face parte din mentalitatea noastra tipic romaneasca, oameni slabi fara determinare sau ambitie iesita din comun. Cati nu cunoastem oameni ce nu se pot lasa de fumat? Ii auzi cu “nu pot” de dimineata pana noaptea, insa niciodata nu incearca macar. Asa e societatea construita, exista oameni cu ambitie si oameni fara ambitie. Nu putem fi toti la fel, insa am putea incerca sa ne dam silinta sa ducem la bun sfarsit lucrurile pe care ni le impunem initial.

Eu de vreo 3 luni ma tot duc la sala… Din ianuarie ma duc, apoi din februarie ma duc, iata ca a venit si luna martie si eu inca nu m-am dus la sala. Doream sa ma duc din pricina faptului ca de 2 ani de cand lucrez am devenit foarte sedentar, iar inainte eram genul care mergea pe jos si 30 de km zilnic. Trecerea de la miscare foarte multa la stat te impinge uneori sa iti vrei inapoi libertatea de miscare. Sedentarismul imbolnaveste si ma uit la mine, am luat cred ca cel putin 5-7 kg intr-un an de zile doar datorita lipsei de miscare. Nu e un lucru bun si de-asta am zis ca ma duc la sala din 2015. Am intrat pe ShopBuilder pentru suplimente nutritive si am zis sa fac o comanda, doar doar ma ambitionez cand vad ca e vorba si de bani. Una e sa eviti din cauza faptului ca esti lenes, iar alta e sa fii impins de la spate si de situatia financiara.

Aceste suplimente nutritive sunt foarte necesare atunci cand te apuci de sala si nu din pricina faptului ca ajuta la marirea masei musculare mult mai rapid, ci pur si simplu ajuta organismul sa se mentina in parametrii optimi. Un organism sanatos are nevoie de foarte multe vitamine si minerale pe care din alimentatia zilnica, nu reusim sa le asimilam. Din pacate, vremurile pe care traim sunt foarte alerte, timpul nu ne mai ajunge pentru a duce la bun sfarsit toate taskurile programate intr-o zi, asa ca suntem nevoiti sa mancam pe unde apucam, in general fast food-uri atat de nesanatoase. Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra si sa incercam pe cat posibil sa aducem miscarea in viata noastra, intr-o forma sau alta. Cei care nu sunt adeptii salii de fitness, pot sa dea o fuga prin parc sau pe stadion. Oricare varianta este buna si ajuta la mentinerii starii de bine. Un corp sanatos este ceea ce ne dorim cu totii, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.