Au aparut Steam Machines (1) Low Entry

Din pacate nu se poate traduce mot a mot, insa intelegeti voi ca este vorba despre niste “calculatoare” special create pentru Steam. Toata lumea a auzit de Steam, platforma prin intermediul careia cu totii jucam de la CounterStrike pana la Dota2. Bine, in Romania nu se prea cumpara licente pentru jocuri, asa ca daca ar fi cineva care sa nu fi auzit de Steam, sa nu fim prea surprinsi.

Aceste masinarii special create pentru jocuri se vand drept niste console chiar pe Steam Store, insa vor putea fi cumparate abia din noiembrie 2015. Sa trecem la preturi… Avem cea mai ieftina consola pe la 460$ si se numeste iBuyPower SBX. Urmeaza consola celor de la Alienware, Alienware Steam Machine cu 480$, iar la polul opus se afla consola celor de la Origin, Origin Omega cu preturi de pana la 5000$.

ibuypower-sbx-steam-machine 1.1

Cea mai ieftina consola, iBuyPower SBX are un design care chiar seamana a consola clasica. Are un procesor AMD Athlon X4 840, o placa video Radeon R7 250x cu 1 gb memorie, 4 gb ram si un hard de 500 GB. De retinut este faptul ca in momentul lansarii aceste configuratii pot suferi schimbari, intrucat pana in noiembrie mai sunt 6 luni, timp in care tehnologia avanseaza si preturile scad. E posibil sa vedem niste console mai bine echipate in aceiasi bani.

alienware-steam-machine- 1.2

Alienware Steam Machine e disponibila in cateva configuratii iar cea mai slaba pleaca de la 480$. Avem aici un procesor i3, o placa video Nvidia 860M custom, 4 gb memorie, 500 gb hdd. De retinut este ca toate variantele indiferent de pret vin cu SteamOs si un Steam Controller.

syber-steam-machine 1.3

Cyber Steam Machine este consola celor de la CyberPower PC si acestia anunta nici mai mult nici mai putin de 5 variante. Costa incepand de la 500$ si vine echipata cu un procesor Amd Athlon X4 850, Radeon R9 270 cu 2 gb memorie, 4 gb ram, 500 gb hdd. Cea mai performanta consola din cele 5 va veni cu un procesor i7 4790k, cu o placa video GTX 980, 8 gb ram si hdd de 1 tb. Pretul: 1400$.

Cititi aici partea 2 cu consolele middle class…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.