Nevoia de mai bine

Atunci cand terminam o etapa de invatamant, fie ca discutam despre liceu sau facultate, avem nevoie de un serviciu stabil, care sa ne permita indeplinirea viselor specifice tineretului. Locuiesc in Severin de cand ma stiu, am 26 de ani si primul job l-am avut dupa terminarea liceului. Era la o firma de distributie locala unde lucram ca manipulant marfuri. Era anul 2008 si primeam salariu 650 de lei net + bonuri de masa, asta inseamna vreo 800 de lei net. 7 ani mai tarziu lucrez intr-un domeniu diferit, in acelasi oras, iar salariu primesc tot 800 de lei net. Va intreb, cum este posibil ca lucrurile sa stea pe loc timp de 7 ani? 7 ani sunt o viata de om, e prea mult… Si discutam despre anii tineretii, ani in care ar trebui sa iti alegi un drum, o meserie, si mai presus de toate sa iti indeplinesti visele de tanar. Cum e posibil ca in Romania anului 2015 sa existe salarii de nivel 2008? In ce tara traim si cum putem noi tinerii sa ne indeplinim visele atata timp cat suntem platiti ca in Africa?

Romania este cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, motiv pentru care nu va avea niciodata moneda euro in loc de lei. Pai cum ar fi ca dupa o luna de munca sa primesti salariu o hartie de 100 de euro, una de 50 si una de 10? Preturile sunt mai mari de cat in UE in schimb… Asadar, se duce nu numai o lupta cu stapanirea stresului si a indignarii, dar si cu subzistenta. Chiar nimanui sa nu-i mai pese de Romania acolo la nivel inalt? Chiar toata lumea sa fi uitat de cei care i-au trimis in functii inalte prin voturile lor de incredere? De multe ori stau si ma mir de nesimtirea ce dainuie in tara incepand de la varf, si terminand cu oamenii de pe strada, oameni frustrati din cauza saraciei si a incapacitatii de a-si indeplini visele.

Visele difera de la persoana la persoana si am observat in ultima vreme o explozie a afacerilor cu videochat. Din punctul meu de vedere, de om care gandeste in maniera europeana, nu am nimic impotriva lor. Sa fie videochat cum este si in tari precum Germania, Olanda, Anglia si asa mai departe. Avem nevoie de o tara cu oameni fara prejudecati, nu de cretini. Fetele care vor sa fle mai multe detalii despre videochat sa dea click pentru detalii. Videochatul este unul dintre putinele joburi din Romania care iti poate aduce venituri mult peste salariul minim pe economie si deci, o sansa destul de buna de a-ti indeplini visele daca esti fata. Nu acuz, nu judec, nu ma gandesc prea mult, tineretea trebuie traita si ca sa faci asta ai nevoie de bani.

Articole Asemănătoare

One Response

  1. Fete Jun 19, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.