Telefon solar de la Kyocera

E clar ca standul celor de la Kyocera este unul dintre cele mai distractive de la Barcelona MWC. Cel mai ravnit prototip al celor de la Kyocera este un smartphone care isi incarca bateria cu ajutorul celulelor solare implementate chiar in display-ul aparatului. Putine telefoane mobile cu incarcare solara au fost prezentate anul acesta la MWC, si majoritatea aveau celulele pe spatele telefonului. John Chier afirma faptul ca implementarea in display solutiei de incarcare solara a fost impusa datorita faptului ca majoritatea telefoanelor sufera uzuri pronuntate pe spate. Toata lumea le tine pe masa cu display-ul in sus, astfel spatele se uzeaza si odata cu el se strica si celulele solare. Din moment ce toata lumea pune telefoanele pe masa cu fata in sus, s-a recurs la implementarea celulelor direct in display.

Kyocera foloseste un panou solar SunPartener, transparent, pus sub touchscreen-ul de sticla. Majoritatea clientilor Kyocera pe partea de smartphone sunt oameni care desfasoara activitati afara, pe santiere, oameni care ar putea sa lase telefoanele afara la incarcat atunci cand vor sa le foloseasca. Din pacate, aceasta tehnologie nu este perfectionata, astfel, nu prea are eficienta. Dupa doua ore de incarcare poti vorbi doar 5 minute la telefon, deci poate fi vazuta drept o solutie de urgenta deocamdata.

Kyocera Torque foloseste Windows 8.1, insa, la momentul cand va fi pus in vanzare va avea probabil Windows 10.

Deocamdata suntem departe de a avea smrtphone-uri ce se incarca la soare deoarece nu dispunem de o tehnologie atat de avansata incat sa punetm alimenta mari consumatori precum Galaxy S6 sau iPhone 6 Plus, insa pentru urgente se gasesc solutii se pare si din punctul meu de vedere, 2 ore de incarcare solare pentru 5 minute de convorbire, intr-un regim de avarie, este o solutie destul de buna zic eu… 5 minute sunt de ajuns pentru a-ti salva pielea la nevoie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.