Cel mai bun gamer din lume a ajuns si la CBS

Este vorba despre Athene Wins de pe Youtube. A fost invitat pentru 5 minute la CBS pentru a discuta despre comunitatea de gaming din lume, despre jocurile pe calculator si nu in ultimul rand despre evenimentele caritabile desfasurate de acesta.

Athene este un personaj destul de controversat in mediul online, deoarece caracterul creat special pentru a strange vizualizari pe Youtube nu este unul tocmai usa de biserica. Plin de aroganta, increzut si destul de vulgar, caracterul Athene a reusit sa isi faca un renume online inca de la primul clip youtube, intitulat “Best Paladin in the world”. Bineinteles ca este vorba despre jocul World of Worcraft, joc in care Athene ajunsese Nr1 mondial in urma cu 8 ani.

Dupa ce a reusit sa stranga o comunitate in jur, Athene a desfasurat o campanie de strangere de fonduri pentru scopuri caritabile, 25.000 de dolari a reusit sa adune. Apoi, au urmat colaborarile cu Save the Children pentru care a reusit sa stranga peste 25.000.000$.

Athene a reusit sa faca ceva ce nu multi au fost capabili, mai exact a reusit sa demonstreze ca aceasta comunitate a gamingului poate sa faca si lucruri bune, poate sa salveze vieti si sa schimbe lumea pe care o stim cu totii. Banii stransi pentru Save the Children s-au dus in programe din Africa, ajutand astfel tarile din lumea a 3-a sa evolueze putin.

Industria gamingului este mult peste cea muzicala si peste cea a filmului, si e frumos sa vezi ca oameni inspre care de obicei se arata cu degetul si sunt numiti lenesi, oameni fara viitor, reusesc sa faca lucruri pe care nimeni altcineva nu a reusit, respectiv sa ajute si sa schimbe traiul unora din prost in mediu.

Aveti aici interviul si bineinteles ca voi reveni si cu alte materiale atunci cand or sa apara:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.