Blocarea si deblocarea telefoanelor prin scanarea retinei

La Mobile World Congress de la Barcelona au aparut o multime de inovatii, lansari de smartphone, insa cea mai multa atentie a fost acaparata de cateva demo-uri ce vor revolutiona industria telefoniei mobile. Daca anul trecut scanarea amprentei a fost varful de securitate in lumea mobila, anul acesta au aparut doua variante superioare sub forma “eye-scanning” (scanarea retinei). Cele doua solutii apartin Fujitsu si ZTE vin cu aceasta alternativa de securitate ce par sa inglobeze optiunile scanarii amprentei Samsung si Apple.

Compania chineza ZTE poate implementa foarte usor aceasta optiune de securitate sub forma de “eye scanning” deoarece are deja o piata formata in industria telefoniei mobile. Astfel, exista deja telefonul Grand S3 ce scaneaza modelul vaselor de sange de pe retina de la orice distanta cu ajutorul unei camere de 8 megapixeli situata pe partea din fata a smartphone-ului, de precizat faptul ca aparatul nu trebuie tinut foarte aproape de fata si trebuie specificat faptul ca aceasta tehnologie functioneaza si pentru persoanele cu ochelari.

Sistemul celor de la Fujitsu, desi in mare face acelasi lucru, are la baza o tehnologie putin distincta. Compania are un prototip ce foloseste leduri cu infrarosu pentru a scana irisul, nu camera foto traditionala. Cu aceasta tehnologie, Fujitsu se lauda cu o rata de eroare de 1 la 250.000, mentionand ca este mult superioara tehnologiei ce foloseste camera foto. De asemenea, timpul de scanare este mult mai mic pentru prototipul cu infrarosu de cat cel al ZTE deja implementat in smartphone. Din pacate, Fujitru are doar un prototip, asa ca nu vom vedea aceasat tehnologie cu leduri decat abia spre sfarsitul anului 2015, cand se vor gasi solutii de implemenetare a acesteia intr-un real world scenario, intr-un smartphone.

La prima impresie, toata lumea asteapta implementarea in smartphone a tehnologiei de scanare a retinei Fujitsu, foarte rapida si foarte sigura, insa deocamdata ZTE are deja pe piata un model de Smartphone in forma lui Grand S3 ce desi foloseste o camera foto frontala, face cam acelasi lucru in materie de “eye scanning”. Va mai fi tehnologia celor de la Fujitsu interesanta peste 6 luni din moment ce ZTE are deja un telefon pe piata? Ramane de vazut.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.