Nu plecati la drum fara cateva becuri auto la voi

De cand mi-am cumparat masina, sa tot fie vre-un an si jumatate, nu am avut niciodata o problema legata de becuri auto. Ii auzeam pe X si pe Y cum li se ard becurile, sigurantele si nu intelegeam de ce doar unora li se intampla. Apoi, cantarind mai bine situatia, am ajuns la concluzia ca becurile se ard numai in cauzl in care masina sufer ceva “improvizatii” tipice romanilor. Mai trag ei un fir pentru nustiu ce, pe care bineinteles ca nu il izoleaza cum trebuie caci n-au rabdare sa dea cu banda calumea pe cablu si asa apar problemele. Si atunci cand apar aceste probleme electrice, este destul de dificila diagnosticarea lor.

Multi mi-au povestit ca au plecat la drum fara becuri auto, lu s-au ars si bineinteles ca au incaltat si o amenda frumoasa din partea politiei rutiere. Asadar, cei care va stiti ca aveti probleme cu instalatia electrica la masina, nu plecati fara o trusa de becuri la voi. Amenzile s-au marit considerabil de la 1 ianuarie si trecand peste faptul ca sunteti superficiali si nu va reparati masina, cu banii dati pe amenda va puteti cumpara un sac de becuri.

Ne invartim in sfera aceasta a superficialului, a oamenilor care nu repara defectiunile minore fara sa isi dea seama ca o defectiune minora aparuta intr-un ansamblu precum o masina, trage dupa sine defectarea si altor componente. Am observat ca foarte multa lume ramane stupefiata de simplul fapt ca masina s-a defectat, aducand argument principal tampenia “Dar pana acuma a mers!” … de parca ele nu sunt supuse uzurii si nu ar avea voie sa se strice niciodata. Ciudata gandire mai au unii oameni si tare mi-e ca e in stransa legatura cu nivelul fiecaruia de a intelege mersul lucrurilor. Nu poti sa cumperi o masina care sa te tina o viata fara sa se defecteze si fara sa se uzeze. E clar, daca facem interventii neuatorizate asupra ei se va defecta mult mai rapid si din cauze putin banuite, insa trebuie sa fim realisti si sa intelegem faptul ca nimic nu este vesnic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.