Apare Firefox OS pentru telefoane

Firefox OS este un sistem de operare care se adreseaza telefoanelor low cost din Statele Unite, Japonia, Koreea si Spania si o sa fie lansat prin 2016. Din moment ce piata este piata este atat de plina de telefoane cu Android si iOS, Firefox OS nu va incerca sa isi faca loc printre acestea, se va adresa mai mult unor standarde care au fost la moda pentru mult timp in anii trecuti, respectiv telefoanelor pe sanie (slide) sau flip.

Firefox OS este deja folosit pentru 16 telefoane comercializate in 30 de tari, telefoane low end dupa cum spuneam, insa exista si un best seller in Japonia numit Fx0 ce foloseste acest sistem de operare. Dispozitivul dispune de LTE si un chip pentru NFC.

Poate o sa vedem si in Romania asemenea sistem de operare pe telefoanele ieftine, si poate chiar va reusi sa revigoreze aceasta piata a telefoanelor facute doar pentru a vorbi la ele, nimic in plus. Piata telefoanelor mobile a fost acaparata de dispozitive smartphone si parca toata lumea a uitat de vechile telefoane a caror baterie tinea o saptamana si care nici macar camera nu aveau

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.