Relaxare si masaj

Din punctul meu de vedere, traim niste vremuri extraordinar de stresante. Zilnic avem de-aface cu stres in trafic, la serviciu, acasa in familie si asa mai departe. Nu stiu cati sunteti la curent cu ultimele studii, insa am citit recent pe un site american ceva legat de stres, fiind aratat drept principalul factor de imbolnavire indiferent de boala. Adevarul este ca s-au dus vremurile in care traiam linistiti, fara grija zilei de maine. Astazi joburile sunt atat de instabile, incat nu iti mai permiti sa iti faci planuri de viitor. Nu mai e ca pe vremea lui Ceausescu sa intrii la 20 de ani in fabrica si sa ieis la penie la 65 de ani din aceeasi fabrica. Fabrici in Romania nu mai exista, iar odata cu disparitia lor s-a dus si industria, s-a dus si siguranta zilei de maine. Pai cum sa mai ai curaj sa te apuci sa iti intemeiezi o familie atata timp cat statul nu iti garanteaza siguranta ca vei avea cu ce sa ii intretii? Un copil nu creste fara bani si fara un adapost deasupra capului. Si acum, de unde luam un adapost? Pe vremea lui Ceausescu primeai de la stat casa, o plateai cu niste rate de nimic si nu aveai probleme. Astazi cine iti mai da casa? Nimeni… Esti nevoit sa muncesti zeci de ani ca sa iti permiti una in cazul in care nu ai avut noroc in viata. Cei norocosi primesc de la parinti de toate, iar ceilalti sufera, se chinuie si nu reusesc sa isi depasasca conditia toata viata.

Toate problemele de mai sus sunt generatoare de stres, un stres care trebuie eliberat la timp, altfel riscam sa ajungem la nebuni. Nu inteleg de ce romanii nu isi dau seama de faptul ca un salon de massage ii poate ajuta cu aceasta problema. Cred ca suntem prea mandrii sa acceptam faptul ca avem probleme sau ca avem nevoie si de relaxate. E un lucru ciudat, romanii sunt obisnuiti sa indure si indura mult. Pacat ca nu stiu cand si cum sa se relaxeze din cand in cand.

Secolul vitezei in care traim nu iarta. Timpul este din ce in ce mai comprimat si nevoia de a fii mereu in concordanta cu secunda incepe sa devina o obligatie. Vedem cu totii ca pe zi ce trece timpul parca se comprima din ce in ce mai mult, avem tot mai putin timp pentru a finaliza toate planurile pe care le avem la inceput de zi. Care ar fi explicatia si solutia in acest caz? Nu cred ca exista o explicatie sau o solutie, pana la urma asa este viata in anul 2015: rapida, dinamica si foarte strsanta. Trebuie sa invatam sa avem grija de noi in aceste vremuri destul de agitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.