Eroarea cardului SD “this disk is write protected”

Cei care folosesc destul de des aceste cadruri, cu siguranta s-au impotmolit si de aceasta problema la un moment dat. Scoti cardul din camera foto, iti copiezi pozele in pc si cand vrei sa il stergi sau sa adaugi poze din pc pe card apare mesajul “ this disk is write protected ”. Cele mai mult carduri sunt protejate la scriere chiar daca nu par, asadar cum putem convinge un card SD ca nu este protejat si astfel sa reusim sa ne copiem datele atat de necesare?

In primul rand, formatati cardul in camera foto, nu in calculator. O sa fiti surprinsi sa vedeti ca formatarea in alte dispozitive mai primitive face minuni de cele mai multe ori. In al doilea rand, atentie la butonul de pe marginea cardului SD. Cand este in pozitie superioara, cardul este blocat la scriere si oricat v-ati chinui, nu veti reusi sa scrieti ceva pe el. Cei care au prins dischetele floppy vor recunoaste sistemul.

In final, daca nimic din cele de mai sus nu dau roade, pur si simplu cumparati un cititor de carduri pe usb cu maxim 20 de lei si conectati-l la un port usb al calcualtorului dumneavoastra. Aceste cititoare nu dau 2 bani pe protectiile lu’ peste prajit si 100% veti reusi sa va faceti treaba cu ele.

In speranta ca am reusit sa va ajut cu aceste mici 3 sfaturi, sper sa reusiti sa convingeti cardurile voastre sa coopereze si astfel, sa va bucurati de capagitatea mare de stocare a cardului SD intr-o forma atat de mica si atat de convenabila de transportat. Sa nu uitam, la ora actuala, cardurile de memorie sunt cele mai mici dispozitive pe care se pot stoca informatii, coroana o merita regele micro SD…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.