Cat de des face upgrade la procesor sau placa de baza?

Ma lovesc de problema asta destul de des atunci cand prietenii afla ca ma pricep la calculatoare. Desi ei nu au cunostinte elementare in ceea ce priveste configuratia desktop, ma bombardeaza cu intrebari de genul “dar as putea sa ii pun un procesor mai bun? Sa schimb si placa de baza?”… Ei bine, de cele mai multe ori eu NU recomand upgrade la asemenea componente. Cel mai simplu mi se pare sa vinzi unitatea veche cu totul si cu banii pe care ai vrea sa ii investesti in upgrade plus banii pe unitatea in sine, cumperi alta de ultima generatie. Acuma s-o zic pe-a dreapta, majoritatea celor care ma intreaba de upgrade detin niste piese de muzeu cu rami DDR1. Nu cred ca mai e nevoie sa continui in a data cu exactitate perioada fabricatiei acelor unitati, nu?

Fratilor, upgrade nu faci oricum si oricand. Daca e vorba de tehnologie foarte veche upgrade nu te va ajuta cu nimic intr-un scenariu real. Mai bine cumperi o placa de baza ca aceasta si un procesor de pe net, mai ales ca exista de ceva timp generatia Haswell de la Intel, iei o sursa decenta, niste rami si un HDD si asa reusesti sa iti construiesti singur o unitate decenta, fara sa-ti mai bati capul cu upgrade si cu tehnologie de pe vremea lui Burebista. Eu unul am jurat sa nu ma mai intorc vreodata la calculatoare atat de vechi incat sunt incapabile sa ruleze Windows 7. Atata bataie de cap cata am avut cu aceste antichitati pe vremea cand ma ocupam cu service, nu am avut nicaieri, indiferent de locul de munca.

Diferenta de generatii este uimitoare si e bine de stiut ca desi majoritatea nu dorim un pc decat pentru navigare pe internet, pagini precum Youtube sau Facebook necesita niste reusrse consderabile in ziua de azi pentru a rula decent. Tineti cont de aceste sfaturi atunci cand doriti sa faceti upgrade la o tehnologie veche.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.