Ma gandesc sa apelez la o firma de contabilitate

In urma cu cateva luni eram indecis, nu stiam daca sa fac firma sau nu si sincer sa fiu nici acum nu am prea mare tragere de inima si spun asta din simplul motiv ca nu ma pricep la contabilitate. Am vazut ca proceudra de a deschide un aparat de PFA este alambicoasa si dureaza, e cu stat la coada si toate cele. Tot ce inseamna lucru facut in tara asta e cu chinuiala. Nu exista ceva care sa ti se ofere fara stat la coada. Daca ai nevoie sa platesti ceva la Posta, stai la coada, daca ai nevoie sa platesti ceva la banca, stai la coada, daca ai nevoie sa platesti ceva la Finante sau Taxe si Impozite Locale, nu mai povestesc, iti petreci jumatate din zi cu statul la coada. Birocratia ne omoara cu zile.

Imi surade totusi ideea de a face firma in cele din urma dar numai cu contabilitate externalizata. Cumk vine asta? Pur si simplu angajez o firma de contabilitate care sa se ocupe de tot ce inseamna acte contabile. Eu nu sunt ca majoritatea romanilor, adica unghie-n gat pentru cateva sute de lei pe luna. Prefer sa am actele contabile intocmite cum trebuie, sa fiu in regula cu totul si sa dorm linistit noaptea. Stiu ca multi prefera sa isi tina singuri contabilitatea la firma, de parca meseria de sudor sau mecanic auto o include si pe cea de contabil.

Imi place sa stiu ca totul este in regula, iar in caz de control din partea ANAF am un reprezentant serios si un partener de incredere. Asta e cel mai important, sa ai oameni de incredere in jur. In acest context, imi convine sa stau zile intregi la cozi si sa trec prin furcile caudine doar ca sa am suportul dezvoltarii viitorului meu.

In concluzie, sunt de parere ca fie care trebuie sa faca meseria la care se pricepe cel mai bine sau cea pentru care a fost scolit. Nu degeaba neamtul iti repara orice masina… Mecanicul neamt asta face, doar repara masini, nu e si zugrav, nu e si zidar cum se intampla in Romania anului 2014 cu majoritatea romanilor.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.