Ai cumva o placuta de 512 rami ddr1?

Astazi mi-am amintit unul dintre cele mai epice subiecte de discutie cu care ma confruntam in vremurile cand ma ocupam cu reparat calculatoare. A venit la mine un tip si m-a intrebat daca nu cumva am o placuta ddr1 de 512 rami ramasa din gresala, avea un pc cu 512 rami si voia sa faca 1 gb ddr1. A intrat in cabina cand tocmai desfacusem niste unitati de calculator ale unui amic si ma pregateam sa mut niste placute dintr-unul in altul. Le-a vazut pe acelea deja scoase din unitati. I-am raspuns ca nu am, ca nu sunt ale mele si insista sa ii dau macar una de 256.

Fratilor, un pc caruia ii maresti memoria ram de la 512 la 256 nu o sa functioneze niciodata ma bine. Ramii ddr1 sunt extraordinar de depasiti si nu inteleg de ce lumea se mai chinuie cu asemenea calculatoare. E dificil sa stai pe Facebook de pe cele cu ddr2 deja, ce sa mai zicem de anticul ddr1?

De problema asta ma loveam cel mai des atunci cand reparam calculatoare. Oamenii voiau sa le upgradeze dar exact ca tipul de mai sus, din 512 rami sa faca 768 sau ceva de genul. Din punctul meu de vedere, tehnologia veche nu trebuie upgradata, ci schimbata. Daca ai un pc cu ddr1 cand exista pe piata ddr4, deja ai o problema. Nu iti dai seama de faptul ca tehnologia avanseaza si ca cea pe care ai cumparat-o candva a devenit inutilizabila. Cel mai bun upgrade pentru tehnologia ddr1 in momentul de fata il reprezinta tomberonul.

Nu inteleg de unii au impresia ca pot folosi la infinit o unitate. E o masina, e supusa timpului si va fi depasita la un moment dat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.