iPhone 6 cu chipuri Samsung

Desi Samsung este una dintre principalele rivale Apple pe piata, acestia din urma se vad nevoiti sa cumpere de la o companie Sud Coreana shipuri pentru Iphone. Samsung va fabrica noul chip iPhone, care se va numi cel mai probabil A9 si va functiona pe baza tehnologiei de 14 nanometri, se citeaza surse anonime.

Cum functioneaza? Pai stim cu totii ca iPhone nu e produs direct de catre Apple. Apple doar creaza prototipuri pe care apoi le produce la scara larga cu ajuorul altor fabrici din lumea intreaga, cel mai recent procesor pentru iPhone 6 fiind fabricat de TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.. Samsung este singura companie capabila sa furnizeze suport pentru producerea de chipuri rapide si economice din punct de vedere al consumului pentru Apple., desi momentan in fabrica TSMC sunt ceva probleme cu tranzitia la tehnologia de 16 nm.

Aceasta veste despre parteneriatul cu Samsung opreste zvonurile colaborarii cu Intel, companie ce foloseste deja tehnologia de 14 nm in fabricarea chipurilor proprii, tehnologie ce aduce ca beneficiu performanta si consumul redus de energie.

Samsung spune ca se asteapta ca in decursul acestui an, eventual spre sfarsitul acestruia sa reusasca sa dea drumul productiei de 14nm, dupa ce a investit deja peste 15 miliarde de dolari in retehnologizarea fabricilor.

Toate aceste colaborari intre Apple si Samsung sunt destul de ridicole daca ne aducem aminte procesele in instanta pe care cele doua le-au avut in urma acuzatiilor reciproce de spionaj si furare de patent. Pe-o parte Apple se bucura in ultimii ani de un succes de neconstestat, iar Samsung incearca sa revina pe piata prin noul S6 ce sta sa vina. Ramane sa privim acest duel al gigantilor ca o colaborare ridicola si o invatatura care spune ca nu se poate unul fara altul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.