Intel face economii serioase in interiorul depatramentului de IT

Intel anunta marti faptul ca a reusit sa isi creasca venitul anual cu 350 de milioane de dolari doar prin simpla utilizare eficienta a managementului resurselor proprii din departamentul intern de IT. Aceste cifre ies in evidenta dupa ce Intel a facut public raportul anual cu privire la performanta afacerii, raport ce dezvaluie faptul ca aceasta companie incepe treptat sa se axeze mai mult pe investitii in cloud si platforme de socializare. Cu alte cuvinte, compania se rezuma doar la afaceri in sine, fara investitii pe termen mediu si lung.

Kim Stevenson afirma “Fiecare companie trebuie sa detecteze cu acuratete problemele pe care le are astfel incat acestea sa poata fi rezolvate cu ajutorul intrebarilor ramase fara raspuns din trecut si a datelor noi care apar pe parcurs.”

Departamentul de IT Intel insumeaza 106.000 de angajati pe parte de suport tehnic si 170 de locatii in 66 de tari. Raportul anual publicat arata ca se fac efortuti sustinute pentru eficientizarea costurilor si pentru marirea productivitatii la nivel global.

Iata si cateva cifre in ceea ce priveste compania Intel in anul 2014: 75 de milioane de dolari economisiti din implementarea unui program nou de vanzari si marketing, 13 milioane de dolari economisiti cu un program pilot menit sa reduca timpii de testare a produselor, si atentie, 250 de milioane de dolari pentru integrarea mai multor surse de date intr-un sistem de suport menit sa optimizeze veniturile prin optimizarea balantei dintre cerere si oferta.

In linii mari, Stevenson afirma ca Intel se muta incet incet din sfera portabilitatii si a retelor de colaborare informatice in cea a cloud si a solutiilor bazate pe social-computing atunci cand vine vorba de colaborarea cu alti angajati. S-a lucrat multi si la securitatea retelelor, astfel timpul de detectie a amenintarilot s-a redus la 20 de minute in 2014 fata de 2 saptamani cat era in 2013.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.