Inovatii in piata mobila cu Intel Core M Skyline

Noul Core M bazat pe tehnologia cipurilor Skyline vor permite tablete mult mai subtiri si astfel vor intra in competite directa cu ultima versiune de Apple iPad Air. Se zvoneste lansarea acestui procesor in a doua jumatate a anului in curs iar aceasta inovatie va extinde de asemenea si durata de viata a bateriilor din dispozitive mobile, hibride si chiar laptopuri.

Cea mai subtire tableta cu Core M are doar 7.2 milimetri grosime iar designul mault mai robust va ajuta in competitia directa cu mult asteptatul iPad Air 2, care are 6.1 mm grosime. Se merge pe aceasta idee de “cat mai subtire” pentru ca tabletele subtiri sunt de obicei mai usor de transportat.

Aceste cipuri M ce vor fi lansate in decursul acesui an, se vor baza pe o arhitectura Boardwell si vor imbunatati si grafica video fata de procesoarele contemporane, existente deja pe piata. Procesorul Skyline va suporta Windows 10, Google Chrome, sisteme de operare Android, insa in general, acest procesor va fi folosit pentru platforma Windows 10.

Mai multe detalii despre acest procesor se vor sti in luna iulie, cand Intel va fi prezent la Computex Trade Show din Taipei, unde va dezvalui primele chipuri M bazate pe arhitectura Broadwell.

Intel spera ca aceasta tehnologie va ajuta si la revigorarea pietei calculatoarelor, aflate in declin de cativa ani buni, de la aparitia diverselor dispozitive mobile precum smartphone si tablete. Ramane de vazut daca acest procesor va face atat de multe pe cat se asteapta, cert este ca batalia pentru suprematia pe piata tehnologiei este din ce in ce mai stransa intre giganti precum Intel, Microsoft, Apple, fiecare pe palierul sau de vanzari si de activitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.