De ce sa angajezi un fotograf profesionist?

Eu daca am crescut cu un parinte fotograf, am invatat cateva detalii in ceea ce priveste aceasta meserie, detalii care ma fac sa privesc cu un aer respectuos pe cei ce incearca zi de zi sa surprinda cele mai bune cadre. Desi traim in era digitala, nu oricine reuseste sa faca cela mai bune poze. Doar cei profesionisti reusesc sa ofere amintiri de neuitat, pline de detalii si de naturalete. Intrebarea este in felul urmator: de ce sa angajezi un fotograf profesionist daca pe piata exista aparate foto digitale cu peste 20 de megapixeli, capabile sa surprinda detalii din cele mai ascunse? Iata cateva motive:

  1. Atunci cand ai un eveniment important de genul nunta sau botez, ce faci mai intai? Stai sa faci poze sau participi activ la eveniment?
  2. De la ai mei parinti am invatat ca in fotografie conteaza foarte mult pozitia din care o faci, umbrele, e un procedeu complex si doar fotografii batrani il cunosc in detaliu, fotografii care faceau poze fara ajutorul tehnologiei. Pentru poze de calitate, trebuie sa apelezi la un fotograf trecut prin viata.
  3. Atata timp cat esti mecanic sau pui parchet, esti zidar sau sudor, ultima meserie pe care ai vrea sa o inveti este cea de fotograf… Pai de unde atentie la detalii cand tu o viata intreaga ai lucrat la modoare diesel? Sunt de parere ca diferenta intre fotograful amator si cel profesionist o face atentia la detalii doar.
  4. Daca ai nevoie de o sedinta foto si nu ai aparat foto performant, pozele or sa iasa destul de aiurea si te vei face de ras cu ele. Solutia de compromis ar fi sa cumperi un aparat foto foarte performant, insa se merita? E clar ca nu se merita daca il folosesti azi o ora si peste 5 luni inca o ora. Trebuie sa apelezi la un fotograf profesionist si in acest caz.
  5. Cel mai important aspect este acela al sigurantei. Daca nu tii la detalii e ok, daca nu tii la calitate e iarasi in regula… Dar la amintirile propriu-zise cu siguranta trebuie sa tii… Pai nu am avut noi fotografi chemati la evenimente care au stricat bunatate de amintiri prin incompetenta si prin dorinta de a face un ban extra chiar daca nu s-au priceput? Asadar pentru siguranta amintirilor, apelati doar la fotograful profesionist.

Acestea fiind spuse, cred ca am reusit sa fac si o lista cu 5 motive pentru care ar trebuie sa angajezi un fotograf profesionist… Sper ca oamenii sa inteleaga necesitatea lui inainte sa se confrunte cu neplaceri cauzate de oamenii slab pregatiti din punct de vedere profesional.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.