De ce Apple este cea mai de succes companie din istorie?

Cu totii observam faptul ca “afacerea” iPhone merge mai bine ca niciodata si ne intrebam in acelasi timp de ce are atat de mult succes? Dupa ce stai si cauti putin pe internet, incepi sa aflii din ce cauza le merge asa de bine si de ce au un succes de invidiat.

In primul rand sa ne uitam la bursa. Apple are o cota de piata de peste 728 de miliarde de dolari. Da, miliarde de dolari, aproape dublu fata de urmatoarea clasata Exxon-Mobil. Unii experti afirma faptul ca in realitate, Apple este cu mult subestimata ca si cotatie, adevarata valoare situandu-se undeva la peste 1.2 triliarde de dolari.

In al doilea rand, Apple este brandul cu valoare. Nu vreau sa asociez aici ideea de manea, departe de mine acest gand, insa cateva organizatii mondiale stabilesc brandul Apple de doua ori mai valoros de cat Microsoft si de trei ori mai valoros de cat Google.

Din punct de vedere al finantelor, Apple face mai multi bani ca orice companie existenta pe piata la nivel mondial. 178 de miliarde de dolari inseamna incasarile acestei companii, bani cu care ai putea lejer sa cumperi toate companiile ce fabrica autoturisme din Statele Unite si tot sa iti mai ramana ceva bani in buzunar.

Rivalii Apple in ziua de azi nu mai exista. Daca in trecut compania a fost intrecuta de Microsoft sau tarata in tribunale pentru procese referitoare la patente de Samsung, astazi Apple este lider mondial.

Una dintre cele mai mari avantaje pe care Apple le are fata de rivali, se refera la tehnologia anti-furt dezvoltata pe dispozitivele sale in ultimii ani. Din cauza “Activation Lock”, furturile de iPhone au scazut la jumatate in Londra si cu 40% in San Francisco, 25% in NewYork.

Cel mai mare castig il are compania Apple din cauza implementarii pe piata din SUA a Apple Pay, un sistem ce reuseste sa rupa traditia americanilor legata de plata cu cardul. Daca in tari precum Japonia si tarile Scandinave s-a injvestit masiv in plata cu telefonul mobil, americanii au ramas captivi ai metodei clasice cu cardul bancar. Ani la randul Google si Android s-au chinuit sa aduca aceasta posibilitate in lume si nu au avut prea mare succes. Iata cum Apple reuseste sa inoveze un intreg sistem de plata, asa ca sa nu ne mai miram de ce este cea mai de succes companie din lume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.