100 de colonisti selectati pentru programul Mars One

Se pare ca lucrurile incep sa se restranga, candidatii pentru colonizarea planetei Marte au fost selectati. Procesul de selectie a astronautilor se numeste Amersfoort iar luni au anuntat datele finale, 50 de barbati si 50 de femei din lumea intreaga au fost selectati din totalul de 660 de candidati proveniti din runda a doua de selectie. Cand a fost demarat in urma cu 2 ani, programul Mars One a strans nici mai mult nici mai putin de 202,586 de aplicatii pentru acest drum doar dus, catre planeta Marte.

Selectia finala va cuprinde doar 4 astronauti pentru o misiune pe Marte ce va avea loc abia in anul 2023. Porgramul Mars One, finantat in colaborare cu antreprenorul olandez Bas Lansdorp, urmareste stabilirea unei colonii permanente pe planeta Marte, incepand cu un echipaj de 4 persoane care vor calatori catre planeta cu o naveta spatiala speciala construita de cei de la SpaceX.

Lansdorp afirma faptul ca “Trierea candidatilor reprezinta un pas elential in gasirea celor care au caracteristicile necesare supravieturii pe Marte.”

Astfel, grupul de 100 de astronauti selectati pentru aceasta faza include 39 de americani, 31 de europeni, 16 asiatici, 7 africani si 7 insi din Oceania. Cei care au mers mai departe in aceasa faza au primit acordul de la Norbert Kraft, seful sectiei de medicina Mars One. Cei admisi au trebuit sa inteleaga ce inseamna spiritul de echipa, motivatia dar si un experiment capabil sa le schimbe la 360 de grade modul de viata. In cel mai rau caz, acesti 4 astronauti ce vor pleca pe Marte nu vor mai vedea niciodata planeta Pamant in decursul vietii lor. Cam acestea ar fi riscurile meseriei.

Programul Mars One a fost de multe ori criticat pentru ideea de a trimite oameni pe Marte in acest moment. Sunt voci care spun ca mult prea devreme pentru asa ceva si ca programul va fi un esec total. Ramane de vazut daca asa va fi in 2023.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.