Industria femininului in Romania

Nu stiu cum este viata in tari straine, insa in Romania clar femeile sunt sursa de venit perfecta pentru micii si marii intreprinzatori. Femeile cumpara mult si cumpara orice. Dovada stau cele 3 dulapuri cu haine pe care sora mea le-a abandonat la mine atunci cand s-a mutat dupa nunta. Ma gandeam in general la treaba asta si am observat ca tot ce are tenta feminina se vinde destul de bine, incepand de la articole de imbracaminte si terminand cu lampi UV pentru unghii. Mai multe detalii despre lampi UV vezi aici.

Sa discutam putin despre haine. Femeile au in general boala cu hainele si nu vreau sa ma intelegeti gresit. Spun “boala” in sens de gluma mai mult. Intotdeauna am fost de parere ca o femeie trebuie sa arate impecabil, sa aiba o tinuta mereu noua, schimbata, asa cum ne dorim toti barbatii. De fapt, imaginea de astazi a femeii este dictata de tendintele societatii masculine contemporane. Daca noi ne-am dori femei care sa umble invelite din cap pana in picioare cu haine, probabil ca asa s-ar imbraca si ele, insa noi ne dorim sa le vedem imbracate in haine din ce in ce mai sumare si mai provocatoare. Tendinta este de a scoate in evidenta sexualitatea si formele feminine, nu de a le ascunde. Ascunderea lor are radacini adanci infipte in epoca Ceausista, total opusa vremurilor pe care le traim astazi. Astfel, tot mai multe magazine cu tematica feminina se deschid real si virtual. In ultimii ani asistam la un asalt al buticurilor din mediul real in mediul virtual. E mult mai simplu sa vinzi haine online de cat iti bati capul cu magazine reale in care nu ai nici spatiu de expunere cat ti-ai dori, nu ai nici cheltuieli mici de intretinere.

Din pacate, despre machiar nu pot sa spun nimic de lauda. Se merge pe o tenta de falsitate care sa ascunda defectele fizice si trasaturile imperfecte. Aceste tehnici sunt specifice oamenilor cu o mentalitate plina de prejudecati, non europeana si destul de distructiva. Mie in general imi plac fetele cat mai naturale, cele care se simt bine in pielea lor fara sa fie nevoite sa stea cate 3 ceasuri in fata oglinzii pentru a ascunde anumite defecte. E adevarat, societatea in care traim astazi e bazata pe veneratul frumosului si pe marginalizarea uratului, insa, cu timpul, poate se va schimba aceasta mentalitate gaunoasa. Industria produselor cosmetice in special a machjiajului cu siguranta se bate cu cea a hainelor. Femeile cumpara o gramada de produse cosmetice doar ca sa le incerce… Nimic gresit pana aici, nu ai cum sa alegi un produs bun pana nu incerci cateva.

Curios cum va evolua aceasta industrializare feminitatii si sunt sigur ca va avea legaturi stranse cu perspectiva de schimbare a mentalitatii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.