De ce sunt atatea batai de cap cu instalarea certificatelor SSL?

De cand Google a anuntat ca va favoriza in cautari domeniile https, multe magazine online au inceput sa isi instaleze si printre ele si noi, bloggerii. Stim cu totii cat de importanta este clasarea intr-o pozitie superioara a aunui motor de cautare, nu o mai iau de la capat cu polologhia asa ca o sa ma refer strict la SSL in sine.

Din cate am vazut eu, instalarea SSL este descrisa drept un scenariu de film horror. Dificila si alambicoasa, plina de probleme si de batai de cap, rezultatul final fiind influentat si de componentele site-ului in sine. Dupa ce am instalat primul certificat SSL am ajuns la concluzia ca cei care se sperie ca de BauBau sunt cei care au probleme cu limba engleza. Am cumparat de la Namecheap PositiveSSL cu vreo 9$ si am reusit sa il instalez de unul singur fara sa am habar cu ce se mananca SSL… M-am ghidat dupa logica elementara si cu ajutorul suportului Namecheap in doua instante, am reusit sa ma descurc folosind nimic altceva inafara de Google. Daca primesti erori la instalare, le scrii in Google si in 5 minute maxim, e imposibil sa nu gasesti si explicatii. Majoritatea erorilor de securitate dispar dupa ce pe WordPress se instaleaza pluginul WordpresHttps. Nu stiu cat de recomandata este fortarea SSL, insa nici nu imi bat capul deocamdata.

Acuma, lumea o sa intrebe de ce am ales sa fac de unul singur in loc sa urmaresc un tutorial… In principiu mie imi e greu sa urmaresc un tutorial in romana fara imagini sau video, care nici macar nu pica pe realitatea mea in proportie de 50%. Cam asa as putea sa cataloghez tentativele altora de a face tutoriale de cumparare si instalare a certificatelor SSL. Sunt de parere ca atata timp cat cunosti destul de bine limba engleza, esti in stare sa analizezi logic o eroare si sa cauti raspunsuri pe net, nu ai nevoie de nici un tutorial, din contra, dupa ce iti vei instala singur certificatul o sa ajungi la aceeasi concluzie la care am ajuns si eu, ca tutorialele mai rau te incurca. E greu sa gasesti un tutorial care sa pice exact pe cazul tau, instalarea SSL se face si prin Cpanel si Nginx, iar procedura de cumparare difera putin in functie de registrar… Mult succes cu instalarea certificatelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.