Cum alegem magazinul online?

Vedem o explozie de magazine online in ultima vreme sau mai bine zis in ultimii ani. De prin 2013 a inceput un trend ascendent de mutare din mediul real in cel virtual, a diversi agenti economici satui probabil de chiriile mari nevoiti sa le plateasca indiferent daca merge treaba sau nu. Atunci cand desfasori o afecere intr-un spatiu comercial, esti obligat de contract sa platesti chiria, nu ai de ales. Esti obligat sa platesti facturile la utilitati aferente acelui spatiu comercial, esti obligat sa platesti angajati care sa lucreze in ture si asa mai departe. Claie peste gramada, se aduna mai multe cheltuieli de cat incasari si esti nevoit sa pui punct incercarii tale de a avea un trai mai bun in Romania.

Cu toate acestea, mai exista o sansa pentru cei care doresc sa incerce si anume mediul online. Mediul online nu presupune chirii pentru spatii si culmea, ofera un spatiu de expunere infinit. Cam asa se poate defini un magazin online. Acestea fiind spuse, cred ca nu exista motiv pentru care in ziua de azi cei care detin o afacere in realitate sa nu incerce si in mediul virtual. Practic, pe masura ce avansam ca societate ne legam tot mai mult si tot mai strans de internet. Internetul incepe sa ne acapareze incet incet si astfel incepem sa gasim online toate raspunsurile, toate lucrurile de care avem nevoie.

Eu unul prefer sa cumpar numai din mediul online, urasc sa stau la cozi prin magazine sau sa pierd vremea incercand sa imi gasesc haine care sa-mi placa in oras. Nu e vorba numai de haine aici, ci si de electronicele atat de scumpe in magazinele reale si atat de ieftine online. E clar ca pretul de la raft e influentat de chirii si de cheltuieli destul de mari.

Cum alegem magazinul online? Ei bine, iata 3 sfaturi destul de simple:

  • Seriozitatea magazinelor online este data in primul rand de aspect. Un magazin cu site aratos si foarte bine pus la punct ca design nu va risca jucandu-se cu serioiztatea clientilor. Un magazin online lucrat bine dpdv al designului e foarte costisitor, iar investitia trebuie recuperata. Asadar, pentru ei orice client este important. Oricum, daca este un magazin de la care nu ati mai cumparat inainte, verificati pe google ce se discuta despre el… Daca sunt neseriosi cu siguranta vor exista urme pe internet.
  • Taxele de curierat. Intotdeauna interesati-va cat costa livrarea produslui in sine, sunt obligati sa aiba sectiune pe site in care sa specifice acest lucru daca nu apare clar in cosul de cumparaturi pana la finalizarea comenzii. Exista doua posibilitati: sa gasiti un produs mai scump ca in alta parte dar caruia sa i se asigure livrare gratuita, sau exista posibilitatea sa gasiti cel mai ieftin produs care va deveni nu chiar ieftin dupa ce veti vedea taxele de livrare prin curier.
  • Politica de retur. Exista magazine care ofera politici de retur foarte avantajoase si cu acestea este de preferat sa lucrati mereu. Atunci cand cumperi un produs, nu il vezi in fata ta, nu poti sa te uiti la el cu atentie, iar info publicate pe site poate sunt gresite sau insuficiente. Astfel, dupa ce il cumperi, esti dezamagit si vrei sa il returnezi. Aici intervin politicile de retur avantajoase. Majoritatea magazinelor iti returneaza banii dupa 30 de zile, asadar orice magazin care iti asigura returnarea banilor mai devreme, este de luat in seama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.