Merita un Desktop de ultima generatie banii?

De cand ma stiu am fost impotriva laptopurilor deoarece sunt adeptul performantei. Oricat de performant ar fi un laptop, compromisurile care se fac pentru a ingloba tehnologie de ultima ora intr-un format foarte mic trag inapoi performantele comparativ cu cele ale unui desktop veritabil. Mobilitatea insa aduce avantaj pentru cei ce au nevoie de asa ceva. Rare au fost situatiile in viata mea cand am avut nevoie de mobilitatea unui laptop, asa ca m-am obisnuit cu desktopurile. Adevarul este ca imi plac si ecranele mari, iar 15 inch cat are un laptop imi sunt insuficienti. Nu sunt multumit nici de monitorul pe care il am acum desi este de 22 de inch. Ma gandesc foarte serios sa mai cumpar unul tot de 22 sau chiar de 24 si sa merg pe o solutia de extended desktop pentru marirea spatiului de desfasurare. Atunci cand lucrezi efectiv pe calculator, ai nevoie de mult spatiu.

Asadar, merita un desktop foarte performant banii? Depinde foarte mult daca faci ceva serios cu el sau nu. Pentru gaming sau office nu se impune aceeasi configuratie. Un desktop performant costa peste 5000 de lei si nu toti sunt dispusi sa plateasca aceasta suma. Dar daca ai plati in rate? Si asta pe un an de zile doar? Provident.ro vine cu o solutie de genul care mie unul imi surade. Cam un an de zile este perioada dupa care se simte nevoia de upgrade, astfel, dupa acest an, ai terminat de achitat creditul, vinzi unitatea veche si faci alt credit cu ajutorul caruia iti construiesti din nou un calculator de ultima generatie. Impatimitii dupa tehnologie or sa vada aceasta solutie drept foarte buna cred. Aveti un calculator de credit aici.

Eu stiu ca oamenii nu prea sunt incantati de rate, stiu ca nu multi sunt cei care mai au incredere in banci sau in institutii nebancare, insa acuma sa fim putin realisti: la salariile din Romania nu putem face absolut nimic fara credite. Daca vrem sa fim fericiti, avem doua sanse: sa cumparam fericirea in rate sau sa visam la ea precum vulpea la struguri… E alegerea fiecaruia…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.