Uleiuri de la autolubricants

Uleiul pentru motor este extraordinar de important pentru sanatatea masinii. Asa cum noi oamenii avem nevoie de mancare de calitate, la fel si masina are nevoie de combustibil si ulei de calitate pentru a functiona in parametrii optimi timp indelungat. Romanii sunt departe de a fi in stare sa aiba grija de ei, asa ca nu trebuie sa se astepte nimeni ca vor avea grija de masina. Pai nu am avut noi exemple de prieteni ce au sarit schimbul de ulei cu 20.000 de km? Sau de amici care au cumparat masini din strainatate si au mers cu ele ani de zile fara sa le faca schimbul de ulei?

Romanii sunt superficiali si intotdeauna se zgarcesc atunci cand vine vorba de investitie in masina. Pentru romani, masina este acel obiect care nu are voie sa se strice niciodata, in care niciodata nu se baga bani pentru reparatii si care dupa conceptia lor ar trebui sa ii tina cel putin o viata intreaga. Poate uneori exagerez, insa stim cu totii ca asa e in mare parte.

Din pacate, nu avem mentalitate de neamt care sa ne impinga in service cu masina pentru verificari de rutina.Noi mergem cu ea numai atunci cand nu mai vrea sa functioneze. Schimbul de ulei ar trebui sa fie facut cu mult inainte de termenul limita sau de numarul de km afisat pe ambalajul bidoanelor cu ulei si asta pentru ca traim in Romania si uzura masinii e mult mai ridicata fata de masinile ce ruleaza in strainatate.

Eu am facut schimbul de ulei in urma cu doua luni, cu ulei cumparat de pe autolubricants. Am preferat sa cumpar uleiul si sa merg cu el la service, pentru ca daca as fi acceptat varianta lor, adica sa imi puna uleiul lor, m-ar fi costat aproape dublu. E drept, unii nu vor sa se complice cu internetul si poate au si bani. Eu prefer sa cumpar uleiul din alta parte si sa ma duc cu el la service, e mai ieftin asa. Nu are rost sa dau niste bani aiurea, prefer sa ii investesc in piese pentru masina sau orice altceva.

Nu neglijati schimbul de ulei. Motorul este sufletul masinii si orice problema mecanica aparuta din cauza ungerii proaste o sa va coste o avere… Mare grija deci…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.