Dropbox, solutia de cloud storage care chiar merita banii

Dropbox ramane una dintre putinele aplicatii online care, dupa parerea mea, merita banii. Dropbox este o solutie de stocare a datelor in cloud si nu numai, ce vine cu o capacitate de 2 gb pentru userii free. Intrebarea este de ce sa folosesti Dropbox si cei 2 gb free ai sai cand exista Google Drive si cei 15 gb free ai sai, sau Microsoft One Drive? Ei bine, Dropbox iese in evidenta prin faptul ca functioneaza flowless. Nu da erori si permite destul de multe giumbuslucuri. De cate ori nu nu s-a intamplat sa avem in pc un fisier de care avem nevoie pe tableta sau pe laptop? De cate ori nu am avut nevoie de un fisier care se afla in telefon si avem nevoie de el pe pc? Ei bine, Dropbox este solutia de stocare perfecta pentru astfel de situatii, permitant transferul si stocarea de date concomitent intre masinile pe care se afla instalata aplicatia. Permite de asemenea redarea directa a fisierelor stocate in alte locatii pe langa functia de sync si nu numai. In cele ce urmeaza o sa va prezint cateva avantaje ale utilizarii dropbox si sa sa vedeti singur ca nu este vorba strict de cloud storage.

  1. Spatiul de depozitare de 2 gb free se poate mari cu cateva taskuri simple cum ar fi legarea Dropbox la Twitter, Facebook (125mb), daca postezi comentarii pe Twitter si Facebook despre Dropbox mai primesti 625mb, folosirea aplicatiilor thirdparthy precum Mailbox si Carousel mai aduc cate 500mb respectiv 3 gb extra. Deci, iata ca din 2 gb puteti trece de 5 gb de stocare free lejer. De asemenea, prin referral link se castiga cate 500 mb extra pentru fiecare persoana ce-si face cont de le acel link.
  2. Seteaza contul pentru pc direct de pe telefonul mobil. Acum nu mai e nevoie sa descarci aplicatia Dropbox in pc, sa te conectezi cu username si password apoi sa sincronizezi datele. Nu, acum e de ajuns sa ai pe telefon instalata ultima aplicatie Dropbox pentru iOS sau Android si sa intrii la Settings, Link a Computer, apoi sa urmezi pasii simplii pe pc indicati de pe telfonul mobil, respectiv mergi la dropbox.com/connect, scanezi codul QR ce apare pe ecran cu camera telefonului mobil si esti gata… Avansata tehnologie, nu?
  3. Securitate prin autentificare in 2 pasi. De obicei, aceasta metoda se foloseste atunci cand parola nu este suficienta. Trebuie sa intrii la Setari, 2 steps verification si sa dai Enable. Vei primi un cod prin SMS cu care te vei putea loga pe Dropbox in siguranta. Se poate de asemenea folosi si autentificarea prin cod QR, cu aplicatia Authy, disponibila pe iOS si Android.
  4. Acceseaza VECHILE VERISUNI de fisiere. Bum, si bomba cade… Una dintre cele mai importante functii Dropbox permite stocarea de versiuni a fisierelor editate pe Dropbox. De exemplu daca pun un fisier Excel pe Dropbox si in el se modifica de 4 ori datele, avem un history cu aceste 4 versiuni, cu autorii ce au modificat, ora si data cand s-a modificat. In caz de gresala se poate recupera prin restorte vehcea versiune.
  5. Asociaza folderul Dropbox cu My Documents. Utilizatorii de Windows stiu ca folderul My Documents este folderul in care sistemul de operare pune pozele, muzica, fisierele in mod autimat, daca nu se intervine asupra acestei setari. In acest mod, toate documentele importante vor fi stocate in cloud.
  6. Dropbox in browser. Este posibil cu extensia EasyDrop de la Chrome, care va adauga un meniu de tip dropdown pentru Google Chrome.
  7. Sincronizarea selecticva. Aici nu cred ca cei de la Dropbox au inventat nici apa calda nici mersul pe jos, cu atat mai putin gaura din covrig. Este o setare totusi utila atunci cand nu avem nevoie in pc de toate folderele de pe Dropbox. E bine ca se pot selecta folderele ce vor fi sincronizate.
  8. Recuperarea datelor sterse. In Windows, daca ai sters un fisier il poti recupera daca se afla inca in Recycle Bin. Daca l-ai sters si de acolo, aleluia si-un praz verde… Ei bine, daca ai sters un fisier de pe Dropbox acesta nu este pierdut niciodata. Ramane in folderul Trash si se poate recupera oricand. Trebuie doar sa te loghezi in contul tau Dropbox si sa dai un click pe iconita Trash.
  9. Bomba cu ceas. Sau mai bine zis posibilitatea de autodistrugere a fisierelor. Este posibil ca fisierele urcate pe Dropbox sa se autodistruga dupa un anumit timp setat de tine. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti aplicatia Digify, integrata cu Dropbox bineinteles. Astfel, datele tale for fi in siguranta si nimeni nu va pune mana pe ele din gresala sau din intentie in caz ca acestea raman intr-un Cloud la care mai au si altii acces.

Cam acestea ar fi printre cele mai importante avantaje Dropbox. Evident, unii le vor vedea mai importante, altii mai putin importante. Cel ami mult conteaza experienta de utilizare si cred ca din acest punct de vedere, nimeni nu se poate plange in legatura cu Dropbox.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.