Despre memoriile DDR4. Vor detrona curand ddr3?

Ei bine, intr-un scenariu real, pana acuma nu am vazut tendinte spectaculoase in acest sens, iar DDR4 e pe piata de ceva vreme. Cu timpul clar se va intampla acest lucru, cum s-a intamplat de asemenea si cu ddr3 cand a preluat trendul tehnologic de la ddr2. Deocamdata, memloriile ddr4 sunt limitate de arhitectura x99.

Memoriile ddr4 au doua mari avantaje fata de precedentele: consum redus de energie si rata de transfer superioara. Daca ddr3 are nevoie de 1.5v ca sa functioneze, ddr4 necesita doar 1.2v. din punct de vedere al vitezei, se presupune ca ddr4 va atinge viteze si de 4266 mhz, asa ca nu se pune problema de viteza din moment ce ddr3 s-a cam intepenit la 2133mhz.

Din punct de vedere al pretului, bineinteles ca la inceput va fi destul de mare, ca orice tehnologie noi iestia pe piata. Cu timpul insa, va deveni un standard pe care toata lumea se va axa. Mari asteptari de la ddr4 au cei care se ocupa de servere. Acolo, memoria ram intr-adevar face diferenta, iar din punct de vedere al capacitatii pentru servere se anunta o placuta de maxim 128gb.

Din punctul meu de vedere, mai trebuie asteptat putin pana cand aceasta tehnologie sa se puna la punct din toate punctele de vedere, nu trebuie sa va aruncat acum pe ddr4, mai ales ca e nevoie placa de baza care sa le suporte si asa mai departe. Ramane de vazut pe viitor incotro se va duce acest trend, desi sunt sigur ca va fi un drum destul de normal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.