Elefantul intra tare pe piata IT in 2015

Cu totii am auzit de Elefant.ro, firma care se ocupa cu comercializarea de carti pana nu de mult. Imi aduc aminte de ei in urma cu ceva timp, pareau o firma subdezvoltata ce risca sa se plafoneze in urmatoarele luni la un nivel mult inferior cerintelor unei piete online mereu in schimbare. Ei bine, se pare ca aparentele insala, iar la inceput de an 2015, Elefantul intra si pe piata de IT, in special cea de laptopuri. Si ca sa fiu crezut pe cuvant, aveti aici un exemplu foarte bun. Am fost placut surprins sa vad niste preturi destul de bune la asemenea produse. Stim faptul ca cererea si piata de laptopuri in general este in continua crestere, oamenii incep sa renunte incet incet la desktop. Oamenii vor mobilitate si performanta in acelasi timp.

Este corect totusi sa comparam un sistem desktop de 3000 de lei cu un laptop de aceeasi valoare? Foarte multa lume nu intelege faptul ca laptopurile performante costa mai mult fata de variantele “legate la priza”, din cauza ca tehnologia mica este scumpa. Ar trebui sa va intrebati cat se munceste pentru a comprima tehnologia desktop astfel incat sa fie la fel de peformanta, insa de dimensiuni mult reduse. Ei bine, avem de-aface cu niste procese de fabricare destul de alambicoase si scumpe la randul lor. Trendul este acela de micsorare si de usurare a echipamentelor ce ne servesc nevoilor zilnice de orice tip, asa ca si laptopurile incep sa devina din ce in ce mai subtiri si mai usoare ca si gramaj (Exceprie fac smartphone-urile). Asadar, un laptop care atinge in benckmark-uri 1000 de puncte va fi mult mai scump de cat un desktop ce atinge acelasi punctaj, insa are ca si avantaj principal mobilitatea.

Mobilitatea este de neinlocuit ca si optiune, iar cei care calatoresc mereu stiu ce inseamna sa ai dupa tine un laptop performant, capabil sa iti rezolve problemele in cel mai scurt timp posibil. Investiti in performanta, in laptopuri si nu in ultimul rand in voi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.